مخمر آبجو چیست ؟
مخمر آبجو یک عنصر مورد استفاده در تولید نان و آبجو است که از ساکارومایسس سرویزیه یک نوع قارچ تک سلولی ساخته شده است . مخمر آبجو طعم تلخی دارد و منبع غنی از کروم است که به شما کمک می کند سطح قند خون طبیعی خود را حفظ کنید . همچنین یک منبع غنی ازویتامین ب ( B vitamins ) بوده و به عنوان مکمل غذایی و چاقی صورت نیز مورد استفاده قرار می گیرد .
مخمر آبجو پروبیوتیک محسوب شده و برای هضم غذا بسیار مفید می باشد . وجود مقادیر بالای پروتئین ( 45 تا 60 درصد ) در مخمر آبجو برای ساخت و ساز و بازسازی بدن بسیار حیاتی می باشد .
ترکیبات مخمر آبجو
مخمر آبجو حاوی تمامی ویتامین های گروه ب ( B vitamins ) از جمله : تیامین ( B-1 ) ، ریبوفلاوین ( B-2 ) ، نیاسین ( B-3 ) ، پانتوتنیک اسید ( B-5 ) ، پیروکسیدین ( B-6 ) ، فولیک اسید ( B-9 ) و بیوتین ( B-7 ) می باشد . البته ویتامین B12 در مخمر آبجو موجود نیست مگر اینکه مارک قرصی که خریداری می کنید ، به این ویتامین نیز غنی سازی شده باشد .
همانطور که در پاراگراف اول نیز اشاره شد ، کروم موجود در مخمر آبجو یکی از غنی ترین منابع غذایی محسوب می شود . همچنین به ازای یک اونس مخمر آبجو 1.1 گرم فیبر غذایی وجود دارد . آنتی اکسیدان موجود در مخمر از طریق بتاگلوکان به بدن می رسد که برای تقویتسیستم ایمنی بدن بسیار موثر است . مخمر آبجو حاوی 16 نوع اسیدآمینه ضروری و 14 نوع مواد معدنی می باشد که مهم ترین آنها عبارتند از : روی ، آهن ، مس ، منیزیوم ، کروم ، پتاسیم ، منگنز ، فسفروسلنیوم و . . . می باشند .
مخمر آبجو چه کاری انجام می دهد ؟
مخمر آبجو حاوی موجودات کوچکی به نام میکروفلورا بوده که به حفظ عملکرد مناسب دستگاه گوارش کمک می کند . کار اصلی مخمر آبجو افزایش سطح انرژی و تقویت سیستم ایمنی بدن است چرا که متشکل از کروم ، پروتئین ، سلنیوم ، پتاسیم ، آهن ، زینک و مگنزیوم می باشد .
فواید مخمر آبجو چیست ؟
خصوصیات پروبیوتیک آن ممکن است یک راه موثر برای جلوگیری از اسهال باشد ؛ همچنین این مورد برای درمان اختلالات دیگر دستگاه گوارش نظیر سندرم روده تحریک پذیر ، عدم تحمل لاکتوز و اسهال ناشی از آنتی بیوتیک ها مورد استفاده قرار گرفته است . در زیر خواص کلی مخمر آبجو را با هم بررسی می کنیم :
- حفظ سلامت پوست ، مو ، چشم و دهان
- خاصیت ضد سرطانی
- جلوگیری از امراض قلبی و عروقی
- حفاظت از سلول های کبدی
- کنترل سطح قند خون بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 با بهبود تحمل گلوکز
- کاهش چربی و افزایش توده های عضلانی ( در صورتی که با رژیم غذایی و ورزش همراه باشد )
- کاهش میزان کلسترول و تری گلیسریدهای خون
- افزایش سطح انرژی در بدن ( افزایش اشتها )
- رفع خستگی
- کمک به ترمیم بافت های آسیب دیده
- تقویت سیستم ایمنی و عصبی
- رفع یبوست
- خوابی راحت تر با افزایش ترشح هورمون سروتونین در مغز
- کاهش کلسترول های بد و افزایش سطح کلسترول خوب
- پیشگیری و درمان بیماری هایی نظیر سرماخوردگی ، استرس ، خستگی مزمن ، اسهال ، گلودرد ، سرفه و . . .
تاریخچه و حقایقی جالب درباره مخمر آبجو
علاوه بر مزایای بسیاری که برای سلامتی دارد ، قرن های متوالی برای تهیه نان ، آبجو ، شراب و موارد دیگری استفاده می شده است . هنگامی که آبجو در حال درست شدن است ، مخمر به وسیله قندها تجزیه می شود تا الکل و کربن دی اکسید تولید کند .
جالب است بدانید مخمر آبجو با انواع مخمر همانند مخمر تغذیه ای فرق می کند ؛ به این دلیل که مخمر تغذیه ای معمولاً بر روی نیشکر یا چغندر قند رشد می کند ، در حالی که مخمر آبجو ازمالت جو به دست می آید . همچنین امروزه استفاده از مخمر آبجو تکامل یافته و یک درمان طبیعی و برای طیف وسیعی از مشکلات سلامت به کار میرود .
Leave a Reply